1 Ekim 2015 Perşembe

Evde Süt Reçeli





Her sebze,meyvenin reçeli olur da süt'ün olmazmı..Böyle krema kıvamında,çok hafif karamel tadın da,kahvaltılık ve pasta-kurabiye dolgusu olarak ve dondurma yapımın da kullanabileceğiniz harika bir lezzet.
Ben ilk başta ön yargıyla yaklaştım,çünkü yeni tatlara pek açık biri değilimdir.Ama yaptık dan ve tattık dan sonra vazgeçemeyeceğim lezzetler listesinde üst sıralara yükseldi kendisi..
Gelelim tarifini ve yapım aşamalarına;

MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 litre süt'e,1 bardak toz şekerimizi ilave edip ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.Kaynama aşamasına gelince 1/2 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip hızlıca tel çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.Bu sırada ocağınızın altını kısın.Çünkü eklediğimiz kabartma tozu sütün köpürmesini sağladığı için,taşma durumu meydana gelebilir.Yaklaşık 1 saat boyunca ağır ateşte,kıvam alıncaya kadar,ara ara karıştırılarak pişirilir..Ocaktan aldığınız gibi kullanıcağınız kahvaltılık kasesine ilave edin.Çünkü soğudukça katılaşıcaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder